EnglishTurkish
Adres: Konum Al

H.içi: 09:30 - 21:30 H.sonu: 10:00 - 21:00

ortodonti-acibadem1

ORTODONTİ NEDİR?

Çene, diş ve yüz hastalıklarının teşhis, tedavi ve önlenmesi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ortodontik tedavi, küçük çocuklarda çene gelişimine yardımcı olarak dişlerin doğru pozisyonda olmasına yardımcı olurken, yetişkinlerde mevcut çapraşıklık ve kapanma düzensizliklerini, çene bozukluklarını düzeltir.

Ortodonti tedavisini kimler yapar?

Ortodonti tedavisi, 5 yıllık diş hekimliği eğitiminin ardından en az 4 yıllık ortodonti uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra “Ortodontist” ünvanına sahip bir uzman tarafından gerçekleştirilmelidir.

Ortodontik tedavi nasıl yapılır?

Ortodontik tedavi, dişlere veya çene kemiğine uygulanan sabit veya hareketli apareyler yardımıyla gerçekleştirilir. Bu apareylerin şekli isteğe bağlı değil tedavinin gereksinimlerine göre belirlenir.

Sabit-Hareketli Ortodontik Tedaviler

Sabit ortodontik tedavi yöntemleri

Metal braketler; En sık kullanılan ortodontik tedavi yöntemidir. Dişlerin üzerine yapıştırılan bu braketler, aralarından geçen ortodontik teller sayesinde dişleri hareket ettirmektedirler.

Porselen Braketler (Şeffaf)Diş renginde veya tamamen şeffaf malzemeden üretilen bu braketler metal braketlerle aynı işlevi görür. En önemli farkı daha az görünmesidir. Ayrıca daha fazla özen ve dikkat gerektirdiği için daha çok yetişkinlerde kullanılmaktadır.
 

Lingual braketler (içeriden tel); Dişlerin iç yüzeyine yapıştırılan metal braketlerdir. En önemli özelliği ise dışarıdan görülmemesidir.

Hareketli apareyler ile tedavi (takıp çıkartılabilen)

Genellikle 7-12 yaş arasındaki karışık dişlenme döneminde kullanılır. Daimi dişlerin sürmesine yardımcı olurken çene gelişimine de destek olurlar.

Şeffaf plaklar ile tedaviler (Aligner)

Tel tedavisi görmeden dişin düzelmesi isteniyorsa şeffaf plaklar bu tedaviler için en iyi seçenektir. Çapraşık dişlerde dişin hizalanmasında kullanılır.

 Telsiz bir ortodonti deneyimi için size uygun üretilen şeffaf plaklar ile yapılır. Bu şeffaf plaklar çapraşık dişlerde ve dişlerin hizalanmasında kullanılır.